Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów (mintaj, morszczuk, dorsz)
  • 500 g  pieczarek
  • 400 g  sera żółtego
  • przyprawa do ryb
  • olej
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 200 g  śmietany 12%
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i oprósz przyprawą do ryb.
  2. Następnie filety obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  5. Śmietanę wymieszaj z majonezem i szczyptą przyprawy do ryb.
  6. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż pieczarkami. Następnie wylej sos śmietanowo-majonezowy i ułóż na nim rybę. Polej kolejną porcją sosu, ułóż paprykę i posyp serem. Na wierzch wylej resztę sosu. Piecz w temperaturze 180 st. C, aż ser się roztopi.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE