Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
100 g ryżu białego
2 łyżki oliwy
1 szklanka bulionu warzywnego
10 sztuk mrożonych krewetek
1 sztuka papryka czerwona
1 ząbek czosnku
1 sztuka pomidor
sól
pieprz
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Krewetki połącz z posiekanym czosnkiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez 2 minuty pokrojoną paprykę. Następnie dodaj ryż, dolewaj po trochu bulionu i gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn.
- Kilka minut przed końcem gotowania dodaj pokrojonego pomidora i krewetki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie podawaj posypane natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moje smaki życia