Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ryż z krewetkami i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  ryżu białego
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 10 sztuk mrożonych krewetek
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka pomidor
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki połącz z posiekanym czosnkiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez 2 minuty pokrojoną paprykę. Następnie dodaj ryż, dolewaj po trochu bulionu i gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn.
  2. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj pokrojonego pomidora i krewetki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie podawaj posypane natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE