Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 100 g ryżu białego
- 2 łyżki oliwy
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 10 sztuk mrożonych krewetek
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 ząbek czosnku
- 1 sztuka pomidor
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Krewetki połącz z posiekanym czosnkiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez 2 minuty pokrojoną paprykę. Następnie dodaj ryż, dolewaj po trochu bulionu i gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn.
- Kilka minut przed końcem gotowania dodaj pokrojonego pomidora i krewetki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie podawaj posypane natką pietruszki.
Źródło przepisu: Moje smaki życia