Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

    Sałatka:
  • 1 puszka  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 200 g  kapusta pekińska
  • 300 g  mandarynka
  • 1 sztuka  jabłko
    duże i czerwone
  • 2 łyżki  orzechy włoskie
    posiekane
    Sos:
  • 3 łyżki  olej słonecznikowy
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 2 sztuki  sok z mandarynek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: W słoiku roztrzepać olej z sokiem z cytryny i mandarynek. Następnie doprawić solą i pieprzem.
  2. Sałatka: Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.
  3. Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
  4. Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na kawałki.
  5. Kapustę pekińską pokroić w paski.
  6. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać i posypać orzechami.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE