Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 7 osób
Składniki
- Sałatka:
- 1 puszka tuńczyk
w sosie własnym - 200 g kapusta pekińska
- 300 g mandarynka
- 1 sztuka jabłko
duże i czerwone - 2 łyżki orzechy włoskie
posiekane
- Sos:
- 3 łyżki olej słonecznikowy
- 1 łyżka sok z cytryny
- 2 sztuki sok z mandarynek
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sos: W słoiku roztrzepać olej z sokiem z cytryny i mandarynek. Następnie doprawić solą i pieprzem.
- Sałatka: Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić.
- Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
- Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na kawałki.
- Kapustę pekińską pokroić w paski.
- Składniki sałatki przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać i posypać orzechami.