Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Śledzie po kaszubsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 10 sztuk filetów śledziowych
  • 4 sztuki cebule
  • 1/2 szklanki  oleju + 2 łyżki
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki  mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie przez 2-3 godziny, a następnie osącz i osusz. Cebule oczyść, pokrój w piórka i podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
  2. Pomidory przełóż do miski, dodaj pozostały olej i zmiksuj. Dodaj do podsmażonej cebuli. Następnie dorzuć ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, majeranek i paprykę.
  3. Całość przesmaż przez kilka minut. Odstaw do przestudzenia. Filet pokrój, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane śledzie zalej ostudzoną zalewą i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE