Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Śledzie w majonezie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Śledzie w majonezie najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 kawałki  śledź
    płaty
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 sztuka  jabłka
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  śmietana kwaśna
  • 2 łyżki  oliwa
  • sok z cytryny
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny. Następnie zalej 2 łyżkami oliwy.
  2. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Majonez wymieszaj ze śmietaną, dodaj obrane i pokrojone drobno jabłko.
  3. Na talerzu ułóż śledzie, polej sosem i udekoruj talarkami cebuli. Na koniec posyp grubo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Zobacz więcej na temat:

śledźmajonezprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE