Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Śledzie w pikantnym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przed podaniem przybieramy zieleniną.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  śledź
    filety, matiasy
  • zielenina
    do przybrania
    Sos
  • 3 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 1 szklanka  śmietana kwaśna
    gęsta
  • 3 łyżki  cebula
    drobno posiekana lub roztarta
  • 1 łyżka  chrzan
    świeży
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier puder
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotowujemy sos: żółtka rozcieramy z sokiem z cytryny na jednolitą masę, dodajemy smietanę.
  2. Gdy składniki się połączą, dodajemy cebulę, chrzan, przyprawy, drobno posiekane białka, całość delikatnie mieszamy.
  3. Ułożone na półmisku porcje śledzi zalewamy sosem, półmisek zawijamy szczelnie w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

śledźprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE