Dzisiaj jest: Środa, 15.07.2020 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Śledzie w sosie z mlecza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Śledzie w sosie z mlecza najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 sztuk  śledzie
    solone, z mleczem
  • 150 ml  woda
    przegotowana
  • 1 szczypta  cukier
  • sok z cytryny
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 sztuka  cebula biała
    mała

Sposób przyrządzania:

  1. Ze śledzi wyjmij mlecz, oczyść z błonki i utrzyj. Następnie wymieszaj z zimną wodą, dopraw cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Śledzie wymocz, pokrój w dzwonka. Ułóż na talerzu razem z pokrojoną w krążki czerwoną cebulą. Posyp posiekaną białą cebulą i polej sosem z mlecza.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 2

Przepisy: 17


Zobacz więcej na temat:

śledźprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE