Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 5 sztuk śledzie
solone, z mleczem - 150 ml woda
przegotowana - 1 szczypta cukier
- sok z cytryny
do smaku - pieprz
świeżo zmielony, do smaku - 1 sztuka cebula czerwona
- 1 sztuka cebula biała
mała
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ze śledzi wyjmij mlecz, oczyść z błonki i utrzyj. Następnie wymieszaj z zimną wodą, dopraw cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- Śledzie wymocz, pokrój w dzwonka. Ułóż na talerzu razem z pokrojoną w krążki czerwoną cebulą. Posyp posiekaną białą cebulą i polej sosem z mlecza.
Źródło przepisu: Poradnik domowy