Dzisiaj jest: Piątek, 07.08.2020 Imieniny: Doroty i Kajetana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  śledzi
  • 3 sztuki cebule
  • 300 g  pieczarek
  • 1 sztuka mały słoik przecieru pomidorowego
  • olej
  • 1 łyżeczka  mielonej papryki
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  octu

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz, pokrój na 2-centymetrowe kawałki. Cebule obierz i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z pieczarkami. Następnie dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Dopraw mieloną paprykę, solą, pieprzem, cukrem i octem. Zdejmij sos z ognia i odstaw do przestygnięcia.
  3. Śledzie wymieszaj z ostudzonym sosem pomidorowym i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE