Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Śledzie zapiekane na kiszonej kapuście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Śledzie zapiekane na kapuście najlepiej podawać ze świeżym pieczywem lub gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  kapusta kiszona
  • 2 sztuki  szalotka
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 1 ziarenko  ziele angielskie
  • 400 g  śledź
    filety
  • czarnuszka (przyprawa)
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szalotki pokrój, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj odciśniętą kapustę, liść oraz ziele angielskie i smaż przez 5 minut.
  2. Podlej kapustę kilkoma łyżkami wody i duś przez 10 minut. Dopraw do smaku czarnuszką i pieprzem.
  3. Śledzie opłucz z zalewy, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE