Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g kapusta kiszona
- 2 sztuki szalotka
- 2 łyżki olej rzepakowy
- 2 sztuki liście laurowe
- 1 ziarenko ziele angielskie
- 400 g śledź
filety - czarnuszka (przyprawa)
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szalotki pokrój, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj odciśniętą kapustę, liść oraz ziele angielskie i smaż przez 5 minut.
- Podlej kapustę kilkoma łyżkami wody i duś przez 10 minut. Dopraw do smaku czarnuszką i pieprzem.
- Śledzie opłucz z zalewy, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia