Dzisiaj jest: Piątek, 25.09.2020 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Śledzie zapiekane na kiszonej kapuście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Śledzie zapiekane na kapuście najlepiej podawać ze świeżym pieczywem lub gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  kapusta kiszona
  • 2 sztuki  szalotka
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 1 ziarenko  ziele angielskie
  • 400 g  śledź
    filety
  • czarnuszka (przyprawa)
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szalotki pokrój, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj odciśniętą kapustę, liść oraz ziele angielskie i smaż przez 5 minut.
  2. Podlej kapustę kilkoma łyżkami wody i duś przez 10 minut. Dopraw do smaku czarnuszką i pieprzem.
  3. Śledzie opłucz z zalewy, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE