Dzisiaj jest: Piątek, 22.01.2021 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Śledziowe roladki z burakami i jabłkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Śledziowe roladki z burakami i jabłkiem to przepis na smaczne i efektowne danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 10 sztuk  filety śledziowe
    marynowane
  • 400 ml  mleko
  • 1 sztuka  burak
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 łyżki  olej
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  jabłko
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • koperek
    do dekoracji, posiekany

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie dokładnie opłucz. Włóż je do miski, zalej 400 ml mleka i odstaw na 2 godziny. Następnie wyjmij je z mleka, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Burak ugotuj do miękkości, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj z 1 łyżką oleju. Odstaw na 30 minut.
  3. Cebulę obierz, drobno pokrój i podsmaż na 1 łyżce rozgrzanego oleju. Jabłko dokładnie umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłko wymieszaj z burakiem oraz podsmażoną cebulką.
  4. Śledzie rozłóż, wyłóż na nie farsz i każdy filet zwiń w roladkę. Zepnij wykałaczką, żeby się nie rozwinęły. Każdą roladkę skrop sokiem z cytryny i ułóż na talerzu oprószonym posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE