Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ślimaki po burgundzku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ślimaki po burgundzku to mięso ze ślimaków z dodatkiem masła czosnkowo-ziołowego.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ślimaki
    po burgundzku
  • 1 sztuka  bagietka
    francuska

Sposób przyrządzania:

  1. Ślimaki wyjmij z opakowania i bez rozmrażania włóż je do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz 12 minut, aż masło zacznie się gotować i pojawią się w nim pęcherzyki powietrza.
  2. Bagietkę pokrój w ukośne kromki i podawaj jako dodatek do ślimaków.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smaki Francji


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE