Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie makaron soba
- olej rzepakowy
- 2 kawałki sola
świeże filety - 3 ząbki czosnek
- 1 kawałek imbir
2 cm - 1 łyżeczka olej sezamowy
- 2 łyżki sos sojowy
- 1 pęczek dymka ze szczypiorkiem
- 1 sztuka por
- 1 łyżeczka chili (przyprawa)
płatki - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Imbir i czosnek posiekaj. Makaron gotuj w osolonym wrzątku przez 7 minut.
- W woku rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim czosnek i imbir. Rybę pokrój w kostkę i oprósz solą oraz pieprzem, a następnie dorzuć do zawartości woka.
- Po kilku minutach dodaj ugotowany makaron, płatki chili, olej sezamowy, sos sojowy oraz 1/4 szklanki gorącej wody. Smaż wszystko przez 3 minuty. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp danie posiekaną dymką i porem.
Źródło przepisu: Smacznego!