Dzisiaj jest: Wtorek, 04.10.2022 Imieniny: Rozalii i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sola w maśle pomarańczowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z soli
  • 1 sztuka duża pomarańcza
  • 2 łyżki  klarowanego masła
  • 1 łyżka  likieru pomarańczowego
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść. Pomarańczę dokładnie umyj, sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
  2. Masło wymieszaj z sokiem oraz skórką z pomarańczy, likierem, solą oraz pieprzem.
  3. Rybę opłucz, pokrój na dość duże kawałki i ułóż na blasze. Polej pomarańczowym masłem i piecz 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE