Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 800 g filetów z soli
- 1 sztuka duża pomarańcza
- 2 łyżki klarowanego masła
- 1 łyżka likieru pomarańczowego
- sól
- pieprz cytrynowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masło rozpuść. Pomarańczę dokładnie umyj, sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
- Masło wymieszaj z sokiem oraz skórką z pomarańczy, likierem, solą oraz pieprzem.
- Rybę opłucz, pokrój na dość duże kawałki i ułóż na blasze. Polej pomarańczowym masłem i piecz 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Poradnik domowy