Dzisiaj jest: Czwartek, 01.06.2023 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1-2 sztuki cebule
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 2 sztuki puszki tuńczyka
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • makaron spaghetti
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • ulubione przyprawy

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i smaż, aż zmięknie i ładnie się zeszkli. Dodaj pomidory, tuńczyka i groszek. Wsyp sól, pieprz i ulubione przyprawy. Sos powinien chwilę się podgotować.
  3. Gotowy sos wymieszaj w garnku razem z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE