Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Spaghetti z zielonym pesto i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  liści bazylii
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • garść orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 ząbki  czosnku
  • makaron spaghetti
  • parmezan
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię i natkę umyj, osusz i wrzuć do blendera. Dodaj obrany czosnek, odsączonego tuńczyka, orzechy i połowę bulionu. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  2. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo bulion, uważając by pesto nie było zbyt rzadkie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, wymieszaj z pesto. Gotowe danie podawaj posypane startym parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE