Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Spaghetti z zielonym pesto i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  liści bazylii
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • garść orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 ząbki  czosnku
  • makaron spaghetti
  • parmezan
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię i natkę umyj, osusz i wrzuć do blendera. Dodaj obrany czosnek, odsączonego tuńczyka, orzechy i połowę bulionu. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  2. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo bulion, uważając by pesto nie było zbyt rzadkie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, wymieszaj z pesto. Gotowe danie podawaj posypane startym parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE