Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Świąteczny karp z serowo - pieczarkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
W większości domów w Polsce karp jest zazwyczaj podawany tradycyjnie, w formie smażonych na złoto dzwonków. To znany i prosty sposób na przygotowanie potrawy, której na wigilijnym stole nie może zabraknąć. Co jeśli jednak moglibyśmy zmodyfikować pospolite menu i sięgnąć po bardziej kreatywny przepis

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.2 kg  karp
    świeży
  • 500 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 150 g  ser gouda
    plasterkowany
  • 3 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem.
  2. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną roztopionego masła.
  4. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 79

Przepisy: 99


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE