Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1/3 sztuki słoika czarnych oliwek
- 1/3 sztuki słoika zielonych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 3 sztuki gałązki natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu z białego wina
- 225 g krewetek
- 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 1 łyżka masła
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwki odsącz i przełóż do miski. Dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wlej oliwę z octem i wymieszaj. Odstaw na 20 minut. Rozmrożone krewetki opłucz, osusz, oprósz solą i mieloną papryką. Usmaż na rozgrzanym maśle i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Nabij na patyczki z oliwkami.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka