Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1/3 sztuki słoika czarnych oliwek
1/3 sztuki słoika zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
3 sztuki gałązki natki pietruszki
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu z białego wina
225 g krewetek
2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
1 łyżka masła
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwki odsącz i przełóż do miski. Dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wlej oliwę z octem i wymieszaj. Odstaw na 20 minut. Rozmrożone krewetki opłucz, osusz, oprósz solą i mieloną papryką. Usmaż na rozgrzanym maśle i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Nabij na patyczki z oliwkami.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka