Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Szaszłyki z krewetek i oliwek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/3 sztuki słoika czarnych oliwek
  • 1/3 sztuki słoika zielonych oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu z białego wina
  • 225 g  krewetek
  • 2 łyżeczki  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki odsącz i przełóż do miski. Dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wlej oliwę z octem i wymieszaj. Odstaw na 20 minut. Rozmrożone krewetki opłucz, osusz, oprósz solą i mieloną papryką. Usmaż na rozgrzanym maśle i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Nabij na patyczki z oliwkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE