Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Szczupak z duszonymi warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szczupak z duszonymi warzywami to przepis na smaczną i efektowną potrawę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  szczupak
    średni
  • 3 sztuki  marchew
    długie
  • 2 sztuki  pietruszki
    długie
  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 50 g  masło
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  2. Warzywa obierz, umyj i pokrój w cienkie, długie paski. W dużym garnku rozpuść masło i podsmaż na nim warzywa. Następnie podlej 1/4 szklanki wody i delikatnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na podsmażonych warzywach w garnku ułóż rybę oprószoną przyprawami. Przykryj i duś na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsając garnkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE