Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.01.2022 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Szczupak z duszonymi warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szczupak z duszonymi warzywami to przepis na smaczną i efektowną potrawę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  szczupak
    średni
  • 3 sztuki  marchew
    długie
  • 2 sztuki  pietruszki
    długie
  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 50 g  masło
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka. Następnie skrop sokiem z cytryny i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  2. Warzywa obierz, umyj i pokrój w cienkie, długie paski. W dużym garnku rozpuść masło i podsmaż na nim warzywa. Następnie podlej 1/4 szklanki wody i delikatnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na podsmażonych warzywach w garnku ułóż rybę oprószoną przyprawami. Przykryj i duś na małym ogniu, od czasu do czasu potrząsając garnkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE