Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Tagliatelle z krewetkami i pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tagliatelle z krewetkami i pesto to przepis na danie inspirowane kuchnią włoską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  krewetki
    mrożone
  • 600 g  makaron tagliatelle (wstążki)
  • 3 łyżki  pesto bazyliowe
  • 30 g  orzechy włoskie
    pokruszone
  • 50 g  ser parmezan
  • 1 garść  bazylia
    listki
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki podgotuj przez 1 minutę w osolonym wrzątku. Następnie odcedź zachowując wodę.
  2. W wodzie po krewetkach ugotuj makaron tagliatelle. Odcedź.
  3. Makaron wymieszaj z pesto, orzechami i krewetkami. Przed podaniem posyp parmezanem i udekoruj bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Odkryj smaki krajów morza śródziemnego


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE