Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tagliatelle z rybą w sosie szpinakowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  filetów z morszczuka
  • 200 g  makaronu tagliatelle
  • 200 g  mrożonego szpinaku w brykietach
  • 1 łyżka  masła lub oleju
  • 130 g  sera feta
  • 50 g  serka topionego ze szczypiorkiem i cebulą
  • 4 ząbki  czosnku
  • 100 ml  śmietany 12%
  • pieprz
  • pieprz cytrynowy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Rybę pokrój na 2-centymetrowe kawałki i posyp pieprzem cytrynowym oraz solą. Wstaw na godzinę do lodówki, a potem podsmaż na patelni.
  3. Szpinak podsmaż na łyżce masła tak, aby odparował. Dodaj rozgnieciony czosnek.
  4. Połącz szpinak z fetą i serkiem topionym. Gdy sery się roztopią, wlej śmietanę. Dopraw pieprzem.
  5. Do naczynia żaroodpornego włóż makaron i rybę, a następnie polej sosem. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE