Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
250 g filetów z morszczuka
200 g makaronu tagliatelle
200 g mrożonego szpinaku w brykietach
1 łyżka masła lub oleju
130 g sera feta
50 g serka topionego ze szczypiorkiem i cebulą
4 ząbki czosnku
100 ml śmietany 12%
pieprz
pieprz cytrynowy
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
- Rybę pokrój na 2-centymetrowe kawałki i posyp pieprzem cytrynowym oraz solą. Wstaw na godzinę do lodówki, a potem podsmaż na patelni.
- Szpinak podsmaż na łyżce masła tak, aby odparował. Dodaj rozgnieciony czosnek.
- Połącz szpinak z fetą i serkiem topionym. Gdy sery się roztopią, wlej śmietanę. Dopraw pieprzem.
- Do naczynia żaroodpornego włóż makaron i rybę, a następnie polej sosem. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 170 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka