Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 100 g łosoś
wędzony - 125 g ser mozzarella
- 100 ml śmietana
36% - 4 sztuki jajka
- 1 pęczek koperek
- 1 sztuka pomidory
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw solą oraz pieprzem. Powstałą masę wylej na ciasto. Posyp połową posiekanego koperku.
- Łososia pokrój w paski. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w plasterki. Ułóż je na masie jajecznej.
- Wierzch tarty udekoruj plasterkami pomidora. Oprósz solą oraz pieprzem i posyp posiekanym koperkiem.
- Piecz 25 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka