Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tarta z kukurydzą i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tarta z kukurydzą i tuńczykiem to danie szybkie w przygotowaniu. Jest ono jednak dość kaloryczne ze względu na ciasto francuskie i ser.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 275 g  ciasto francuskie
  • 2 puszki  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 150 g  ser mozzarella
    tarty
  • 3 łyżki  śmietana
    18%
  • 1 pęczek  szczypior
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę do tarty. Ponakłuwaj widelcem i piecz 15 minut w 190 st. C.
  2. Kukurydzę i tuńczyka odsącz z zalewy, wymieszaj. Dodaj mozzarellę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  3. Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika . Na cieście rozsmaruj śmietanę, wyłóż przygotowany farsz i zapiekaj jeszcze 18 minut. Gdy ciasto nabierze złotego koloru, wyjmij je z piekarnika. Przed podaniem posyp tartę posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE