Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 275 g ciasto francuskie
- 2 puszki tuńczyk
w sosie własnym - 150 g ser mozzarella
tarty - 3 łyżki śmietana
18% - 1 pęczek szczypior
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę do tarty. Ponakłuwaj widelcem i piecz 15 minut w 190 st. C.
- Kukurydzę i tuńczyka odsącz z zalewy, wymieszaj. Dodaj mozzarellę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika . Na cieście rozsmaruj śmietanę, wyłóż przygotowany farsz i zapiekaj jeszcze 18 minut. Gdy ciasto nabierze złotego koloru, wyjmij je z piekarnika. Przed podaniem posyp tartę posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia