Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tarta z rybą i brokułami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 3 szklanki  mąka
  • 25 dag  margaryny
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  proszku do pieczenia
    Farsz
  • 40 dag  filetów z białej ryby
  • 1/2 sztuki  brokuła
  • 20 sztuk  czarnych oliwek
  • 10 sztuk  suszonych pomidorów
  • 1/2 opakowania  fety w kostkach
  • 10 dag  sera typu rokpol
  • 5 łyżek  tartego sera żółtego
  • 4 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • 3 łyżki  oleju
  • gałka muszkatołowa
  • oregano
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj margarynę, jajka, śmietanę, sól oraz pieprz i zagnieć ciasto. Wylep nim wysoko boki oraz dno tortownicy. Nakłuj dno widelcem, piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
  2. Brokuł podziel na różyczki i gotuj 5 minut w osolonej wodzie. Osącz.
  3. Rybę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będzie rumiana.
  4. Pomidory pokrój w paski. Rokpol zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  5. W dużej misce ubij jajka ze śmietaną, dodaj rybę, brokuły, sery i pomidory. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą, pieprzem oraz oregano. Tak przygotowany farsz przełóż na podpieczony spód tarty. Następnie włóż do piekarnika i piecz jeszcze 60 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE