Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
4 sztuki filety śledziowe
2 sztuki ogórek konserwowy
8 sztuk pomidory suszone
2 sztuki szalotka
1 łyżka natka pietruszki
posiekana3 łyżki oliwa
1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
grubo mielony, do smaku4 sztuki jajka przepiórcze
|
|
Sposób przyrządzania:
- Śledzie wymocz, pokrój na kawałeczki. Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i razem z ogórkami konserwowymi pokrój w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj oliwę i posiekaną pietruszkę. Dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowany tatar włóż do małych miseczek. Na każdą porcję wbij jedno surowe jajko.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia