Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
1 porcja dla: 1 - 4 osób
Składniki
- 1 puszka pomidory w puszce
Valfrutta (425g) - 200 g łosoś
filet - 100 g wędzony łosoś
- 1/2 sztuki cukinia
- 1 pęczek bazylia
- 1 łyżka sos sojowy
- 1 pęczek koperek
- oliwa z oliwek
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem.
- Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz.
- Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu).
- Podając udekoruj sosem z pomidorów.