Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
600 g świeżego filetu z łososia
1 sztuka nieduży por
1 sztuka mały ogórek kiszony
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki pasty wasabi
2 łyżki majonezu lub 1 żółtko
1 łyżeczka soku z cytryny
4 sztuki plasterki cytryny
1 łyżeczka kawioru
pieprz biały
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z łososia zdejmij skórkę, usuń wszystkie ości i pokrój go w drobną kostkę. Por i ogórek również pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszaj z nimi łososia.
- Tatr dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, białym pieprzem, pastą wasabi, majonezem lub zółtkiem.
- Wymieszaj całość i od razu podawaj, udekorowane plasterkiem cytryny i kawiorem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka