Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tatar z łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  świeżego filetu z łososia
  • 1 sztuka nieduży por
  • 1 sztuka mały ogórek kiszony
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 2 łyżeczki  pasty wasabi
  • 2 łyżki  majonezu lub 1 żółtko
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 4 sztuki plasterki cytryny
  • 1 łyżeczka  kawioru
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Z łososia zdejmij skórkę, usuń wszystkie ości i pokrój go w drobną kostkę. Por i ogórek również pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszaj z nimi łososia.
  2. Tatr dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, białym pieprzem, pastą wasabi, majonezem lub zółtkiem.
  3. Wymieszaj całość i od razu podawaj, udekorowane plasterkiem cytryny i kawiorem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE