Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 600 g świeżego filetu z łososia
- 1 sztuka nieduży por
- 1 sztuka mały ogórek kiszony
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki pasty wasabi
- 2 łyżki majonezu lub 1 żółtko
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4 sztuki plasterki cytryny
- 1 łyżeczka kawioru
- pieprz biały
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z łososia zdejmij skórkę, usuń wszystkie ości i pokrój go w drobną kostkę. Por i ogórek również pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszaj z nimi łososia.
- Tatr dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, białym pieprzem, pastą wasabi, majonezem lub zółtkiem.
- Wymieszaj całość i od razu podawaj, udekorowane plasterkiem cytryny i kawiorem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka