Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tołpyga w sosie gruszkowo-brokułowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z tołpygi ze skórą
  • oliwa z oliwek
  • rozmaryn
  • tymianek
  • szałwia
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 sztuki brokułu
  • 1 szklanka  groszku zielonego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 100 ml  śmietany 30%
  • 100 ml  bulionu

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozpuść masło, wsyp mąkę i zasmaż. Następnie dodaj śmietanę i bulion. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj groszek oraz ugotowane i rozgniecione widelcem brokuły. Wymieszaj i dopraw do smaku.
  2. Tołpygę umyj, osusz, natrzyj mieszanką rozmarynu, szałwii i tymianku. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową rybę podawaj na sosie z dodatkiem ryżu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE