Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortilla z łososiem i ogórkiem kiszonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki tortille pszenne
  • 150 g  serka śmietankowego
  • 150 g  wędzonego łososia norweskiego
  • 6-8 sztuk korniszonów
  • 1/2 łyżeczki  chrzanu
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Do miseczki włóż serek. Dodaj posiekany koperek, chrzan oraz sól do smaku i wymieszaj.
  2. Rozłóż placki tortilli i każdy posmaruj równomiernie serkiem. Następnie rozłóż plastry wędzonego łososia. Przy brzegu ułóż po 3-4 korniszony i zwiń ściśle każdy placek, za pomocą folii spożywczej, formując roladkę. Gotowe roladki włóż na 15 minut do lodówki, a następnie pokrój w 3-centymetrowe kawałki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE