Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki tortille pszenne
- 150 g serka śmietankowego
- 150 g wędzonego łososia norweskiego
- 6-8 sztuk korniszonów
- 1/2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miseczki włóż serek. Dodaj posiekany koperek, chrzan oraz sól do smaku i wymieszaj.
- Rozłóż placki tortilli i każdy posmaruj równomiernie serkiem. Następnie rozłóż plastry wędzonego łososia. Przy brzegu ułóż po 3-4 korniszony i zwiń ściśle każdy placek, za pomocą folii spożywczej, formując roladkę. Gotowe roladki włóż na 15 minut do lodówki, a następnie pokrój w 3-centymetrowe kawałki.
Źródło przepisu: moje smaki życia