Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g wędzonego węgorza
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 sztuka ogórek wąż
- 1 sztuka cytryna pokrojona w plasterki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Węgorza delikatnie wyłuskaj ze skóry, tak aby nie uszkodzić mięsa. Następnie pokrój w dzwonka.
- Miód włóż do słoiczka. Dodaj olej, musztardę oraz ocet. Zakręć słoik i energicznie potrząsaj, aż składniki się połączą.
- Ogórek pokrój w plasterki i ułóż na talerzu. Na ogórku ułóż plasterki cytryny i kawałki węgorza.
- Całość polej sosem i odstaw na 2 godziny.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia