Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Węgorz w sosie miodowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  wędzonego węgorza
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżka  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 1 sztuka ogórek wąż
  • 1 sztuka cytryna pokrojona w plasterki

Sposób przyrządzania:

  1. Węgorza delikatnie wyłuskaj ze skóry, tak aby nie uszkodzić mięsa. Następnie pokrój w dzwonka.
  2. Miód włóż do słoiczka. Dodaj olej, musztardę oraz ocet. Zakręć słoik i energicznie potrząsaj, aż składniki się połączą.
  3. Ogórek pokrój w plasterki i ułóż na talerzu. Na ogórku ułóż plasterki cytryny i kawałki węgorza.
  4. Całość polej sosem i odstaw na 2 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE