Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z czarniakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekanka z czarniakiem to przepis na smaczne danie rybne. Zapiekankę można podawać z gotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  cebula
  • 330 g  ogórek konserwowy
  • 300 g  pomidory
  • 800 g  czarniak
    filety
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • tłuszcz
    do formy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo mielony, do smaku
  • 2 łyżki  musztarda
  • 3 łyżki  ketchup
  • 250 g  ser gouda
    w plastrach

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w cienkie krążki. Ogórki odsącz i pokrój w plasterki. Garstkę plastrów odłóż do dekoracji.
  2. Odłóż 1 pomidor, a pozostałe obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim kawałki ryby. Oprósz solą, pieprzem i posmaruj musztardą oraz ketchupem.
  4. Na rybie ułóż pokrojone cebule, pomidory i ogórki. Nakryj plastrami sera. Zapiekankę piecz 40 minut w 200 st. C.
  5. Odłożony wcześniej pomidor pokrój w plasterki. Zapiekankę udekoruj przed podaniem plastrami pomidora i odłożonymi wcześniej plasterkami ogórka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Dania zapiekane


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE