Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z rybą i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  filetów z dorsza
  • 1 opakowanie  mrożonych paluszków krabowych
  • 1 sztuka wędzona makrela
  • 1 kg  ziemniaków
  • 50 dag  świeżego szpinaku
  • 1 pęczek  koperku
  • 3-4 łyżki  startego sera żółtego
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka  bulionowa
  • 1/2 szklanki  bułki tartej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rozmroź, dopraw solą i pieprzem. Ugotuj na parze.
  2. Z makreli usuń ości. Ułóż makrelę razem z zamrożonymi paluszkami krabowymi i filetami w wysmarowanej łyżką masła brytfannie.
  3. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Do garnka wlej 3 szklanki wody, wrzuć kostkę bulionową i koperek. Zagotuj. Następnie zagęść łyżką mąki wymieszaną z odrobiną wody.
  4. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, rozgnieć z łyżką masła i starkowanym serem. Dopraw pieprzem.
  5. Szpinak umyj. Duś na łyżce masła, aż odparuje. Dopraw do smaku solą.
  6. Rybę zalej sosem koperkowym. Na niej ułóż pokrojone w plastry jajka, a następnie szpinak i ziemniaki. Posyp bułką tartą. Piecz 1 godzinę w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE