Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Złocisty łosoś pachnący limonką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże dzwonka z łososia
  • 1 sztuka limonka
  • 3 łyżeczki  słodkiego sosu chili
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Limonkę sparz, obierz cienko ze skórki i pokrój w paski. Następnie wyciśnij z niej sok i wymieszaj go z sosem chili, posiekaną papryczką chili, czosnkiem, oliwą oraz skórką z limonki. Dopraw marynatę do smaku pieprzem.
  2. Łososia umyj, osusz i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj dzwonka marynatą i wstaw do piekarnika. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem przez około 10 minut. Podawaj z kawałkami limonki oraz ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE