Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 l wytrawnego czerwonego wina
- skórka z 1/2 pomarańczy
- skórka z 1/2 cytryny
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 6 sztuk goździków
- kawałek świeżego imbiru
- 1 sztuka laska cynamonu
- 1 sztuka pomarańcza
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wino przelej do garnka, dodaj skórki z cytrusów, wrzuć goździki, kawałek startego imbiru i laskę cynamonu. Podgrzewaj, uważając by się nie zagotowało.
- Gdy wino będzie bliskie wrzenia, wsyp cukier i wymieszaj. Przecedź do dzbanka. Przed podaniem dodaj plastry pomarańczy.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia