Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 9 osób
Składniki
- 200 g margaryna
- 200 g masa marcepanowa
surowa - 1/2 szklanki cukier
- 4 sztuki jajka
- 1.5 szklanek mąka pszenna
- 1/2 szklanki mąka ziemniaczana
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżka tłuszcz
do formy - 1 łyżka mąka
do formy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masę marcepanową utrzyj z miękką margaryną, stopniowo dodając cukier i po jednym jajku.
- Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Przesiej i dodawaj po łyżce do masy marcepanowej, ciągle ucierając.
- Uzyskane ciasto włóż do natłuszczonej i obsypanej mąką formy. Piecz 60 minut w 170 st. C. Udekoruj według uznania.
Źródło przepisu: Poradnik smakosza