Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Barszcz czerwony z suszonymi borowikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 kg  buraków
  • 2 sztuki i 1/2 l wody
  • 1/2 opakowania  włoszczyzny
  • 5-6 sztuk kawałków suszonych borowików
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 4-5 sztuk ziarenek pieprzu
  • sól
  • cukier
  • 2 łyżki  octu z białego wina
  • natka pietruszki
  • oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki i włoszczyznę umyj, obierz. Buraki drobno pokrój, wrzuć do garnka razem z grzybami, zalej wodą i gotuj przez 40 minut.
  2. Po tym czasie dopraw barszcz cukrem, solą i octem. Gotuj jeszcze 10 minut. Następnie zostaw barszcz na całą noc. Przed podanie przecedź barszcz i podgrzej. Podawaj z uszkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE