Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Barszcz czerwony z suszonymi jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg buraków
  • cukier
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 plastry  suszonych jabłek
  • 2-3 sztuki kromki razowego, czerstwego pieczywa
  • sól
  • majeranek
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz kilogram buraków, umyj, przełóż do dużego słoja. Dodaj czosnek i chleb. Zalej 2 litrami osolonej, ciepłej wody, nakryj i odstaw na 3-4 dni.
  2. Po tym czasie obierz pozostałe buraki, pokrój, zalej niewielką ilością wody i gotuj przez 30 minut razem z jabłkami.
  3. Buraczany zakwas przecedź, wlej do wywaru ze świeżych buraków. Podgrzej, przypraw solą, cukrem i majerankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE