Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-miodowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-miodowym to danie proste w przygotowaniu. Gotową kiełbasę należy podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk  kiełbasa biała
    surowa
  • 4 ząbki  czosnek
    posiekane
  • 1 szklanka  piwo
    ciemne
  • 1 łyżeczka  miód
  • 4 łyżki  olej
  • 2 łyżeczki  tymianek
  • 1 łyżeczka  majeranek
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbaski ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  2. W misce wymieszaj piwo z miodem, olejem i 2 ząbkami posiekanego czosnku. Dopraw do smaku tymiankiem, majerankiem i pieprzem. Uzyskanym sosem polej kiełbaski.
  3. Tak przygotowaną kiełbasę piecz 60 minut w 180 st. C, od czasu do czasu polewając sosem. Na 20 minut przed końcem pieczenia, posyp kiełbasę pozostałym czosnkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE