Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 8 sztuk kiełbasa biała
surowa - 4 ząbki czosnek
posiekane - 1 szklanka piwo
ciemne - 1 łyżeczka miód
- 4 łyżki olej
- 2 łyżeczki tymianek
- 1 łyżeczka majeranek
- pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kiełbaski ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- W misce wymieszaj piwo z miodem, olejem i 2 ząbkami posiekanego czosnku. Dopraw do smaku tymiankiem, majerankiem i pieprzem. Uzyskanym sosem polej kiełbaski.
- Tak przygotowaną kiełbasę piecz 60 minut w 180 st. C, od czasu do czasu polewając sosem. Na 20 minut przed końcem pieczenia, posyp kiełbasę pozostałym czosnkiem.
Źródło przepisu: Poradnik domowy