Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Dorsz w ziołowej marynacie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  ziół prowansalskich
  • sok z cytryny
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj z koperkiem i ziołami. Rybę pokrój na mniejsze porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Filety włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posmaruj 1/2 masła z ziołami i zapiekaj w 200 st. C, aż masło się rozpuści. Następnie odwróć, posmaruj resztą masła i piecz jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE