Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz z kuskusem i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z dorsza
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 szklanka  kuskusu
  • 2-3 łyżki  oleju rzepakowego
  • cukinia
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka czerwona cebula

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, natrzyj solą oraz pieprzem, skrop sokiem z cytryny i posyp natką. Włóż na noc do lodówki.
  2. Kuskus zalej 1 szklanką wrzątku, przykryj i odstaw na 10 minut, by napęczniał.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i smaż chwilę na rozgrzanym oleju. Cukinię i obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę, dodaj do smażącej się cebuli. Smaż wszystko 7 minut, aż warzywa zmiękną. Przełóż do kuskusu, wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i pozostałą natką pietruszki.
  4. Kuskus z warzywami rozłóż równomiernie na 4 arkuszach papieru do pieczenia. Na wierzch połóż rybę i zawiń papier. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE