Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.05.2022 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Dzwonka z pstrąga w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wypatroszony pstrąg
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 szklanka  bulionu
  • pieprz
  • sól
  • 4 łyżki  masła
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po 5 minutach dodaj pokrojone w paski papryki i smaż przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Następnie dodaj pomidory z zalewą oraz bulion. Dokładnie wymieszaj. Całość duś przez 5 minut.
  3. Pstrąga starannie opłucz i osusz. Następnie pokrój w dzwonka i oprósz solą oraz pieprzem.
  4. Rybę ułóż na sosie i obłóż kawałkami masła. Przykryj garnek i duś przez 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE