Dzisiaj jest: Sobota, 12.10.2024 Imieniny: Eustachego i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galareta z karpiem i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wypatroszony i sprawiony karp
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 1-2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki posiekane cebule
  • 1 sztuka białko
  • masło
  • sok z 1 cytryny
  • 2 sztuki garście rodzynek
  • 2 łyżki  żelatyny
    Dodatkowo
  • orzechy włoskie
  • rodzynki

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia pokrój w dzwonka i wraz z głową i ogonem włóż do brytfanki. Zalej małą ilością wody, obłóż obranymi jarzynami. Dopraw cukrem, solą oraz pieprzem i gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż ryba się rozgotuje. Cebule podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Z rybnego wywaru wyjmij jarzyny, odcedź ugotowaną rybę, oddziel mięso od ości. Wywar odszumuj, zagotowując go razem z białkiem.
  3. Do sklarowanego wywaru włóż mięso z ryby i całą cebulę. Dodaj rodzynki, jeszcze raz zagotuj, wlej sok z cytryny. Dodaj 2 łyżki żelatyny. Wymieszaj i rozlej do salaterek. Udekoruj rodzynkami i orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE