Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
3 sztuki małe buraki
30 dag fileta z indyka
5 sztuk orzechów włoskich
1 sztuka pomarańcza
olej do smażenia
sól
pieprz
1/3 łyżeczki cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Pomarańczę obierz ze skórki, oczyść z błonek i pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj pomarańczę z burakami. Dopraw cukrem, solą oraz pieprzem, wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
- Mieszankę buraczano-pomarańczową wyłóż na talerz. Na wierzchu ułóż podsmażonego indyka i udekoruj orzechami.
Źródło przepisu: Przyslij przepis