Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 osób
Składniki
8 sztuk jajka
ugotowanych na twardo3 łyżki majonez
3 łyżki śmietana
4 łyżki kukurydza konserwowa
20 dag masło
5 dag twarożek wiejski
1 łyżka keczup
1/2 łyżeczki papryka (przyprawa)
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż. Następnie wyjmujemy z nich żółtka, które przekładamy do miski.
- Dodajemy śmietanę, masło, majonez, twarożek i całość ucieramy na gładki krem.
- Następnie dodajemy kukurydzę, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Wszystko ponownie razem mieszamy.
- Gotową pastą faszerujemy połówki jajek. Przed podaniem wkładamy jajka do lodówki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl