Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Symbolem Wielkanocy są jajka, które możemy przyrządzić na różne sposoby. Doskonałym farszem, który nada im wyrazistego smaku jest przepis z pastą z kukurydzy.

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk  jajka
    ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki  majonez
  • 3 łyżki  śmietana
  • 4 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 20 dag  masło
  • 5 dag  twarożek wiejski
  • 1 łyżka  keczup
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż. Następnie wyjmujemy z nich żółtka, które przekładamy do miski.
  2. Dodajemy śmietanę, masło, majonez, twarożek i całość ucieramy na gładki krem.
  3. Następnie dodajemy kukurydzę, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Wszystko ponownie razem mieszamy.
  4. Gotową pastą faszerujemy połówki jajek. Przed podaniem wkładamy jajka do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE