Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 osób
Składniki
- 8 sztuk jajka
ugotowanych na twardo - 3 łyżki majonez
- 3 łyżki śmietana
- 4 łyżki kukurydza konserwowa
- 20 dag masło
- 5 dag twarożek wiejski
- 1 łyżka keczup
- 1/2 łyżeczki papryka (przyprawa)
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż. Następnie wyjmujemy z nich żółtka, które przekładamy do miski.
- Dodajemy śmietanę, masło, majonez, twarożek i całość ucieramy na gładki krem.
- Następnie dodajemy kukurydzę, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Wszystko ponownie razem mieszamy.
- Gotową pastą faszerujemy połówki jajek. Przed podaniem wkładamy jajka do lodówki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl