Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Jajka po prowansalsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajka po prowansalsku najlepiej podawać na talerzu wyłożonym karbowaną sałatą. Jajka podaje się z pieczywem.

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 6 sztuk  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 puszka  filety anchois
    mała
  • 3/4 szklanki  majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka obierz, przetnij wzdłuż na pół. Ułóż na talerzu żółtkami do góry. Na wierzch każdej połówki połóż zwinięty w koreczek filet anchois.
  2. Pozostałe anchois rozgnieć. Dodaj majonez i oliwę z puszki. Wymieszaj. Uzyskany sos podawaj do jajek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE