Dzisiaj jest: Wtorek, 28.06.2022 Imieniny: Leona i Ireneusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Jajka po prowansalsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajka po prowansalsku najlepiej podawać na talerzu wyłożonym karbowaną sałatą. Jajka podaje się z pieczywem.

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 6 sztuk  jajka
    ugotowane na twardo
  • 1 puszka  filety anchois
    mała
  • 3/4 szklanki  majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka obierz, przetnij wzdłuż na pół. Ułóż na talerzu żółtkami do góry. Na wierzch każdej połówki połóż zwinięty w koreczek filet anchois.
  2. Pozostałe anchois rozgnieć. Dodaj majonez i oliwę z puszki. Wymieszaj. Uzyskany sos podawaj do jajek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE