Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Jajka z farszem z bobu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajka z farszem z bobu najlepiej podawać z ulubionym pieczywem. Do farszu można dodać posiekany szczypiorek.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  jajka
  • 150 g  bób
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 2 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz ziołowy
    do smaku
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany
  • 1 łyżka  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Bób gotuj przez 15 minut w lekko osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, odcedź i przelej zimną wodą. Obierz z łupinek.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Delikatnie wybierz żółtka i przełóż do miski.
  4. Do żółtek dodaj obrany bób, cebulę oraz majonez. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Uzyskany farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  5. Farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go wypełniając wgłębienie w białkach. Przed podaniem jajka posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE