Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
3 sztuki jajka
150 g bób
1 sztuka cebula
mała2 łyżki majonez
sól
do smakupieprz ziołowy
do smaku1 łyżka koperek
posiekany1 łyżka olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób gotuj przez 15 minut w lekko osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, odcedź i przelej zimną wodą. Obierz z łupinek.
- Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Delikatnie wybierz żółtka i przełóż do miski.
- Do żółtek dodaj obrany bób, cebulę oraz majonez. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Uzyskany farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj go wypełniając wgłębienie w białkach. Przed podaniem jajka posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników