Dzisiaj jest: Sobota, 16.10.2021 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Joulutorttu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka gotowe ciasto francuskie
  • powidła śliwkowe
  • powidła morelowe
  • 1 sztuka żółtko
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Rozwiń ciasto i potnij na 5-centymetrowe kwadraty. Ponacinaj je wzdłuż przekątnych po skosie do 1/3 długości.
  2. Na nienaciętych środkach kwadratów ułóż porcje powideł. Rogi ciasta zawiń do środka, by utworzyły wiatraczki.
  3. Ciasteczka posmaruj rozmąconym żółtkiem i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz 10-12 minut w 220 st. C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE