Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Joulutorttu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka gotowe ciasto francuskie
  • powidła śliwkowe
  • powidła morelowe
  • 1 sztuka żółtko
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Rozwiń ciasto i potnij na 5-centymetrowe kwadraty. Ponacinaj je wzdłuż przekątnych po skosie do 1/3 długości.
  2. Na nienaciętych środkach kwadratów ułóż porcje powideł. Rogi ciasta zawiń do środka, by utworzyły wiatraczki.
  3. Ciasteczka posmaruj rozmąconym żółtkiem i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz 10-12 minut w 220 st. C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE