Dzisiaj jest: Środa, 04.08.2021 Imieniny: Dominika i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Karp gotowany z włoszczyzną i bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg karpia
  • 1 sztuka włoszczyzna
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2-3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 3 sztuki goździki
  • 2 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cytryna
  • 50 g  rodzynek
  • 100 g  migdałów
  • 30 g  suszonej żurawiny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, pokrój w dzwonka, oprósz solą i pieprzem. Skrop rybę sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
  2. Głowę i ogon zalej litrem wody, zagotuj, odszumuj. Następnie dodaj obraną i umytą włoszczyznę, ziele, goździki i liście laurowe. Gotuj wszystko przez 60 minut. Po tym czasie przecedź przez sito.
  3. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle i dodaj do wywaru. Zagotuj, włóż rybę i bakalie. Gotuj jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE