Dzisiaj jest: Wtorek, 28.06.2022 Imieniny: Leona i Ireneusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Karp w galarecie z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka karp (1,5 kg)
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 5 sztuk marchwi
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki cytryny
  • natka
  • 3 łyżki  żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oskrob, wypatrosz, umyj,
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj przyprawy i warzywa, ugotuj. Gdy będą miękkie, włóż pokrojoną w dzwonka rybę. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Wyjmij dzwonka i odstaw, by wystygły.
  3. Półmisek wyłóż plasterkami marchwi, na niej ułóż dzwonka, odtwarzając kształt ryby. Poprzekładaj je plastrami cytryny.
  4. Do szklanki odlej trochę bulionu i rozpuść w nim żelatynę. Wlej do garnka z bulionem i podgrzej.
  5. Odstaw, by galareta trochę stężała. Zalej nią karpia. Udekoruj plastrami cytryny i świeżą natką. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE