Dzisiaj jest: Czwartek, 01.10.2020 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kompot świąteczny z morelami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kompot świąteczny najlepiej podawać w szklankach razem z ugotowanymi owocami.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 100 g  śliwki suszone
    bez pestek
  • 50 g  morele suszone
  • 50 g  gruszki suszone
  • 1/2 szklanki  cukier
  • 1 kawałek  wanilia
  • 1 garść  goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone owoce opłucz, zalej 2 szklankami przegotowanej wody i odstaw na 30 minut. Następnie wlej 1 litr wody, wsyp cukier i dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  2. Po tym czasie wyjmij z kompotu owoce, przyprawy i przecedź go przez sito. Schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE