Dzisiaj jest: Czwartek, 02.07.2020 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kompot z suszu i mandarynek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki garści suszonych jabłek
  • 2 sztuki suszone gruszki
  • garść suszonych moreli
  • garść suszonych fig
  • garść suszonych śliwek
  • 3-4 sztuki mandarynki (obrane i podzielone na cząstki)
  • 7-9 sztuk ziaren kardamonu
  • 2-3 sztuki laski cynamonu
  • 1-2 sztuki gwiazdki anyżu
  • 2-3 łyżki  miodu
  • odrobina skórki pomarańczowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużego garnka wlej 3 litry wody, zagotuj. Do gotującej się wody wrzuć wszystkie owoce. Dodaj przyprawy, miód i skórkę. Wymieszaj i gotuj przez 45 minut. Podawaj na ciepło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE