Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki garści suszonych jabłek
- 2 sztuki suszone gruszki
- garść suszonych moreli
- garść suszonych fig
- garść suszonych śliwek
- 3-4 sztuki mandarynki (obrane i podzielone na cząstki)
- 7-9 sztuk ziaren kardamonu
- 2-3 sztuki laski cynamonu
- 1-2 sztuki gwiazdki anyżu
- 2-3 łyżki miodu
- odrobina skórki pomarańczowej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do dużego garnka wlej 3 litry wody, zagotuj. Do gotującej się wody wrzuć wszystkie owoce. Dodaj przyprawy, miód i skórkę. Wymieszaj i gotuj przez 45 minut. Podawaj na ciepło.
Źródło przepisu: Przyslij przepis